De nieuwe Gate-away.com achter de schermen

By juli 29, 2020
Enrico, Luca, Marco, Massimo en Maurizio

Covid-19 hield de innovatie niet tegen. Ons team is maandenlang blijven werken aan het nieuwe Gate-away.com portaal, ook tijdens de lockdown periode van 9 maart 2020 tot 28 juni. En het was precies in die periode dat de nieuwe website klaar was.

Wie heeft de nieuwe Gate-away.com gemaakt?

Luca Castorani en Enrico Tamburrini zijn onze UI/UX Designers en zij hebben hun werk voornamelijk geconcentreerd op de ervaringskant van de gebruiker.

Hoe zit het met onze ontwikkelaars? Maurizio D’Ottavi richtte zich vooral op de geolokalisatie van de eigendommen en op het beheer van onder andere de kaarten. Massimo Regi heeft de zichtbare delen van de website gebouwd met behulp van nieuwe talen en technologieën.

Marco Gabrielli richtte zich op de achterkant, de “onder de motorkap” delen van de site die de gebruikers niet zien maar wel laten werken.

“We hebben dit alles allemaal vanuit onze eigen plaats gedaan”, zegt Marco “Toch kunnen we zeker zeggen dat het een teamwork was dankzij het gebruik van ondersteuningssystemen op afstand, videoconferentiegesprekken via Skype en Meet, instant messaging apps zoals Whatsapp en Telegram en zakelijke communicatieplatforms zoals Slack”.

“Naast de telefoongesprekken en berichten, hebben we sinds het begin van de lockdown conferentiegesprekken gepland met het team.” Maurizio D’Ottavi: “Zodat we de belangrijkste problemen konden bespreken en we het werk samen konden organiseren.”

Wat vonden ze ervan om op afstand te werken?

“Een snelle internetverbinding is voor mij essentieel geweest,” zegt Enrico Tamburrini, “vooral als je met veel collega’s tegelijk in een videocall zit, en misschien zijn er in de andere kamers van je huis ook nog andere familieleden die op hun computer werken of kinderen die online lessen volgen”.

“Soms werkte ik met mijn laptop zittend op de bank. Soms aan mijn bureau, soms op de keukentafel” merkt Massimo op “Het hing vooral af van de behoeften van mijn vrouw en van mijn douchters”.

“Tijdens de afsluiting vond ik een klein plekje voor mezelf in de kamer van mijn dochter.” “Ik werkte tussen een groot drie verdiepingen tellend, roze, blauw en groen poppenhuis en een boekenkast vol met sprookjes, dierenboeken, krijtjes, acryl en glitterpennen.”

Maar Enrico, Luca, Marco, Massimo en Maurizio waren niet alleen in dit enorme project, ze werden geleid en ondersteund door Gate-away.com medeoprichters Simone Rossi en Antonio Quondamatteo die respectievelijk ook de Marketing Manager en de ICT Manager zijn.

“Alleen kunnen we zo weinig doen; samen kunnen we zoveel doen.”